Amenajează-ți casa visurilor tale

Amenajează-ți casa visurilor tale

Fiecare amenajare a casei îți conferă momente pline de entuziasm, fie că te muți în casă nouă sau vrei să-ți redecorezi locuința actuală, euforia unui nou început este nelipsită.

Îți venim în ajutor cu sfaturi despre cum să alegi decorațiunile interioare, cum să amenajezi camerele în care petreci cel mai mult timp sau cum să alegi electrocasnicele potrivite nevoilor tale.

Pentru a crea acea atmosfera “de acasă” trebuie să pastrezi un echilibru între piesele de mobilier alese, decorațiuni și culori.

Designul interior la care ai visat dintotdeauna

Deși poate părea intimidant să îți decorezi singur casa, dacă ești pasionat de alegerea culorilor și a texturilor, îți place sa alegi piese de mobilier cu aspect modern sau minimalist, nu este necesar să angajezi un designer. 

Pe internet vei găsi foarte multe idei si poze ale deisgnerilor renumiți astfel încât te poți transforma chiar tu într-un artist. Designul interior la care ai visat dintotdeauna, ambianța și stilul vor reflecta pasiunile și personalitatea ta. Tu ești creatorul atmosferei în care te vei relaxa în următorii ani.

Stabilește stilul casei tale

Dacă nu ai stabilit încă stilul în care vrei să fie casa ta, întreabă-te cum vrei să te simți când ajungi acasă. O atmosferă zen, camere luminoase și aerisite? Un mobilier minimalist din lemn natural sau poate un spațiu intim cu mai multe spații de depozitare pentru toată familia? Orice ai alege, fie că este un spațiu casual, dinamic sau stiluri consacrate, cel mai important este să te simtți bine atunci cand ajungi acasă.

Concentrează-te pe starea ta de bine și creează un spațiu care să-ți ofere confortul și liniștea de care ai nevoie. Dacă ai copii sau animale de companie, alege țesături de tapițerie și suprafețe care pot suporta mici accidente sau care se pot curăța ușor.

Dacă locuiești singur și primești rar oaspeți, nu este nevoie să aglomerezi livingul cu o masă foarte mare, la care să adaugi și scaune. În cazul în care lucrezi de acasă, mută biroul improvizat în living și creează o atmosferă în care să te simți bine și să fii productiv.

 

Alege aceeasi cromatică de culori pentru fiecare cameră

Stabilirea culorilor este o decizie dificilă, pe care trebuie să o iei încă de la începutul proiectului tău, înaintea pieselor de mobilier.

În funcție de personalitatea și gusturile tale, poți alege culori calde, neutre, ce pot fi înveselite cu accesorii precum tablouri, brâuri decorative sau poți opta pentru culori îndraznețe.

Decorarea camerei poate fi făcuta dupa mai multe scheme de culori precum: 

  • Culori complementare
  • Culori analog
  • Culori monocromatice.

Schema de culori complementare presupune alegerea unor culori opuse pe Roata Culorilor

Schema monocromatica are ca regulă de baza aplicarea mai multor nuanțe ale aceleiasi culori, la care îți recomandăm sa adaugi culori neutre pentru mai multa luminozitate.

Schema de culori analog, pentru cei cu gusturi îndraznețe, îți recomandă să optezi pentru culori culori vecine de pe Roata Culorilor

 

Piese importante de mobilier

Atunci când amenajezi o cameră, concentrează-te asupra celei mai importante piese de mobilier din încăpere, care este de cele mai multe canapeaua sau biblioteca dacă suntem în camera de zi ori patul dacă decorezi dormitorul. Alege ulterior elementele complementare și corpurile de iluminat.

Una dintre cheile succesului în amenajarea unei încăperi este atenția acordată pieselor de mobilier importante.

Înainte de a plasa o comandă fermă, măsoară spațiul unde va fi amplasată. Dacă este o canapea extensibilă, măsoară și spațiul în care aceasta se va întinde. În caz contrar, poți să descoperi că este prea mare sau prea mică pentru locul unde va fi amplasată.

După alegerea elementelor cheie, îndreaptă-ți atenția către măsuțele de cafea. Descoperă ce dimensiuni și stiluri ți se potrivesc și completează look-ul casei tale.

Cum alegi electrocasnicele potrivite

Ai pus la punct toate elementele de mobilier și totuși lipsește ceva. Selectează electrocasnicele potrivite pentru a completa ambientul și utilitatea casei tale.

Înainte de a începe cautările este bine să îți stabilești atât bugetul cât și dotările de care ai nevoie.

Prețurile sunt foarte variate, însă dacă stabilești funcțiile de care ai nevoie alegerile devin mult mai ușoare.

Dacă ai pe lista de cumpărături, de exemplu, un produs din gama de aparate frigorifice, fie o combină frigorifica, fie un side by side, o faci pentru că utilitatea principală este să păstreze alimentele proaspete mai mult timp.

Dozatorul de gheață poate fi foarte util, îți asigură apa rece si proaspata la o simpla apasare a clapetei, fara a fi necesara deschiderea usii.

Pentru cei pasionați de gătit, cea mai asteptată parte a bucătăriei este reprezintă de aparatele pentru gătit.

Acestea au din ce în ce mai multe funcții si variante adaptate tuturor cerințelor tale.

Plitele la o primă clasificare pot fi cu inducție, cu gaz, electrice sau ceramice. Însă detalii precum touch control sau plitele cu hotă incorporate îți oferă posibiblitatea sa amenajezi așa îți dorești

Totuși daca nu ai un spațiu generos sau bugetul nu îți permite, te sfătuim să alegi opțiunea clasică, și anume aragazul. Fie că alegi un aragaz independent sau unul incorporabil, acesta va fi însoțit și de cuptor. .

 

Casa de vis poate fi chiar casa ta, dacă reușești să identifici acele elemente care dau un plus de imagine și creează o atmosferă plăcută în casă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?