Amenzi de peste 28.000 lei după incidentele de la FCU - CSU Craiova. Zece suporteri au primit interdicție pe stadion

Amenzi de peste 28.000 lei după incidentele de la FCU - CSU Craiova. Zece suporteri au primit interdicție pe stadion

Amenzi de peste 28.000 de lei și interdicții pentru suporteri, în urma meciului dintre FCU Craiova și CSU Craiova, din Superliga de fotbal, partidă disputată sâmbătă seară.

13 suporteri, organizatorul și firma de pază au fost amendate cu 28.100 lei de către Jandarmerie, în urma incidentelor care au avut loc sâmbătă seară, la partida dintre FCU Craiova și CSU Craiova.

Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces.

Organizatorul a fost sancționat contravențional pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor, la intrarea în arena sportivă, iar firma de pază pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator”, a transmis Jandarmeria Română

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Meci întrerupt de trei ori

Meciul Universitatea Craiova - FC U Craiova 1948, din etapa a 19-a a Superligii de fotbal , a fost întrerupt de două ori, din cauza torțelor și a fumigenelor aruncate de suporteri în teren.

Arbitrul Andrei Chivulete a decis oprirea jocului în minutul 22 din cauza torţelor aruncate pe teren de suporterii celor două echipe, după ce jocul fusese întrerupt în alte două rânduri, în min. 2 şi 11, tot pentru aruncare de petarde, fumigene şi torţe.

A treia oară, după ce a aşteptat ca suporterii să nu mai arunce cu materiale pirotehnice pe teren, Chivulete a decis să trimită echipele la vestiare. Echipele au revenit pe gazon după o pauză de aproape zece minute şi jocul a fost reluat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...