Americanii nu se lasă intimidați de Rusia. „Să fie clar: SUA vor continua să lanseze zboruri oriunde în spațiul aerian”

Americanii nu se lasă intimidați de Rusia. „Să fie clar: SUA vor continua să lanseze zboruri oriunde în spațiul aerian”

Cel mai grav incident de acest tip între Rusia și Statele Unite de la declanșarea războiului la scară largă din Ucraina nu va pune capăt zborurilor de supraveghere ale SUA.

Imagine înregistrată de drona americană doborâtă în Marea Neagră FOTO Profimedia

Secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, a declarat că Statele Unite își vor continua zborurile de supraveghere după ce o dronă americană a fost lovită de un avion rusesc în Marea Neagră.

„Să fie clar: Statele Unite vor continua să lanseze zboruri oriunde în spațiul aerian, în conformitate cu legea“, a declarat Austin la începutul unei întrevederi video avute cu circa 50 dintre țările care sprijină eforturile Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei.

„Acest episod întâmplător se înscrie în cadrul obișnuitelor acțiuni agresive și riscante ale piloților ruși în spațiul aerian internațional“, a spus Austin.

Marți, 14 martie, două aeronave rusești Su-27 au efectuat o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unei aeronave fără pilot de recunoaștere MQ-9 care se afla în misiune în spațiul aerian internațional al Mării Negre.

Avioanele Su-27 au aruncat combustibil înspre drona americană, precizează Pentagonul.

Imaginile făcute publice arată cum unul dintre cele două avioane de vânătoare rusești se apropie de drona americană și acroșează elicea, ceea ce a determinat Forțele Aeriene ale Statelor Unite să doboare nava în apele internaționale ale Mării Negre.

Este vorba de cel mai grav incident de acest tip între Rusia și Statele Unite de la declanșarea războiului la scară largă din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...