Americanii nu vor să renunțe la confidențialitate în schimbul securității (sondaj)

Americanii nu vor să renunțe la confidențialitate în schimbul securității (sondaj)

Majoritatea americanilor sunt împotriva accesării corespondenței lor electronice - e-mailuri și mesaje text, a convorbirilor lor telefonice și a istoricului activității lor online de către anchetatorii implicați în combaterea terorismului, arată un sondaj Reuters/Ipsos ale cărui rezultate au fost publicate marți.

Americanii sunt mai reticenți decât acum patru ani să își dezvăluie datele personale, arată același studiu sociologic.

De exemplu, 75% din adulții din SUA nu ar permite anchetatorilor să le supravegheze activitatea pe internet în scopuri antiteroriste. În iunie 2013, procentajul respectiv era de numai 67%.

Ponderile actuale sunt însă mai echilibrate în privința răspunsurilor la întrebarea dacă guvernul face exces de supraveghere. Îm sondajul efectuat între 11 și 20 martie, 32% dintre americani apreciază că FBI (Biroul Federal de Investigații) și NSA (Agenția Națională de Securitate) interceptează atât cât este nevoie, iar 7% doresc mai multe interceptări, în timp ce 37% au răspuns că supravegherea este prea extinsă.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 3307 de persoane, dintre care 1209 republicani și 1355 democrați, în toate cele 50 de state americane. Marja de eroare este de 2% pe ansamblu și de 3% în fiecare din cele două grupuri politice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...