Americanii publică imagini cu momentul transferului de obuziere M777 către Ucraina

Americanii publică imagini cu momentul transferului de obuziere M777 către Ucraina

Departamentul de Apărare (DoD) al SUA a publicat imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina ca parte a unuia dintre cele mai recente pachete de ajutor militar. Aceste arme au fost transferate din depozitele U.S. Marine Corps și transportate cu aeronavele C-17 Globemaster III din Baza Aeriană March din California până la destinație.

Interesant, într-una dintre fotografii puteți observa marcajul - M777A2. Adică, aceasta este cea mai recentă versiune a celebrului obuzier american M777.

Spre deosebire de versiunea clasică, M777A2 dispune de un sistem de control digital al focului, prezent şi pe obuzierul M109A6 Paladin ACS și capacitatea de a trage un proiectil de înaltă precizie M982 Excalibur.

Dacă Forţele Armate Ucrainene vor primi şi obuze de tip M982 Excalibur vor avea un mare avantaj în faţa trupelor ruse de ocupaţia. Astfel, M982 Excalibur poate fi asul din mâneca artileriştilor ucraineni, deoarece acest proiectil are o rază de acțiune impresionantă de 40 km și o eroare de câțiva metri datorită sistemului de ghidare.

După cum se poate observa în imaginile ataşate, Garda Națională a Armatei SUA, cu sediul în statul Indiana, a pregătit pentru livrare în Ucraina și transportoare blindate M113. Înainte ca aceste vehicule militare să fie încărcate la bordul aeronavelor C-17 Globemaster, militarii americani au inspectat, reparat și testat aceste vehiculele pentru a se asigura că sunt pe deplin operaționale.

După cum bine au remarcat analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express, Statele Unite oferă Ucrainei cea mai recentă versiune a transportorului blindat M113 şi anume M113-A3 - aflată încă în dotarea armatei SUA.

Trebuie amintit că, în ciuda vechimii sale, M113 - care debutat în Războiul din Vietnam - rămâne încă în serviciul armatei SUA - aproximativ 8 mii de astfel de transportoare blindate sunt staţionate în depozite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...