Americanii recționează la ACUZAȚIILE PSD împotriva multinaționalelor!

Americanii recționează la ACUZAȚIILE PSD împotriva multinaționalelor!

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) respinge ofensiva PSD impotriva multinationalelor si afirma ca "propagarea unor insinuari lipsite de fundament" este nesanatoasa pentru societatea romaneasca si subliniaza ca "prin volumul investitiilor, amploarea operatiunilor si numarul de locuri de munca create, companiile multinationale asigura bunastarea a sute de mii de familii de romani".

Redam comunicatul AmCham transmis joi presei:

"In numele membrilor sai, companii americane, romanesti, europene si internationale, AmCham Romania respinge acuzatiile indreptate impotriva companiilor multinationale vehiculate recent in spatiul public prin care acestora li se atribuie o implicare in sustinerea protestelor publice ca reactie la schimbarile fiscale si legislative. Consideram nesanatoasa pentru societatea romaneasca propagarea unor insinuari lipsite de fundament. Cetatenii romani, indiferent de locul de munca, isi exprima public, in mod liber si voluntar convingerile, fara interferente din partea angajatorilor.

Capitalul uman este una din cele mai valoroase resurse pe care Romania le detine, un important avantaj competitiv ce a plasat Romania pe harta economiei internationale, datorita competentelor tehnice, lingvistice si creativitatii prin care in special tinerele generatii s-au facut remarcate pe piata muncii si care au avut un rol determinant in atragerea investitiilor in economia romaneasca.

In conditiile in care acest avantaj este grevat de exodul de tineri talentati si de tendintele demografice, consideram ca stigmatizarea angajatilor in functie de tara de origine a investitorilor induce o stare de tensiune si neincredere la nivelul angajatilor si angajatorilor deopotriva, si transmite un semnal nefavorabil catre investitori.

Prin volumul investitiilor, amploarea operatiunilor si numarul de locuri de munca create, companiile multinationale asigura bunastarea a sute de mii de familii de romani, au un aport insemnat la PIB, sustin cu dedicare si generozitate cauzele sociale si ofera accesul la expertiza vasta acumulata in alte piete, sustinand avansul economiei romanesti.

In Romania anului 2017 este de dorit ca valori precum responsabilitatea, integritatea si spiritul civic deprinse in contextul locului de munca, sa fie recunoscute si insusite de angajati, indiferent ca activeaza in sectorul public sau privat.

In opinia AmCham, trebuie incurajata colaborarea dintre companiile locale si cele cu capital strain, care sunt parteneri in dezvoltarea unui mediu de afaceri solid si competitiv, contribuind impreuna la realizarea dezideratului de crestere a nivelului de bunastare a tuturor romanilor.

AmCham Romania ramane ferm dedicata misiunii de a facilita dialogul public-privat deschis si transparent, un proces care sustine obiectivele comune de crestere economica a tarii."

Cine este AmCham:

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este cea mai reprezentativa asociatie profesionala de afaceri, infiintata in anul 1993 reuneste in prezent peste 400 de companii americane, internationale si romanesti. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generand in jur de 250.000 de locuri de munca. AmCham Romania este ferm angajata in facilitarea unui dialog deschis intre comunitatea de afaceri si autoritatile centrale, promovand solutii si prioritati pentru imbunatatirea mediul de afaceri si cresterea competitivitatii economice a Romaniei in plan regional si european. AmCham Romania este membra a U.S. Chamber of Commerce si a retelei europene AmChams in Europe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale