Americanii se pregătesc de cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani

Americanii se pregătesc de cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani

Mii de zboruri întârziate sau anulate în apropierea Crăciunului, temperaturi de îngheţ şi ninsori abundente - sunt primele efecte ale unei furtuni de iarnă extrem de puternice resimţite joi într-o mare parte a SUA, informează AFP, potrivit Agerpres .

Iarna în SUA. FOTO Twitter

Autoritățile Statelor Unite avertizaeză că, pentru deplasări, condiţiile sunt foarte periculoase, în contextul în care se aşteaptă ca milioane de americani să călătorească cu ocazia sărbătorilor.

„Vă rugăm să luaţi această furtună extrem de în serios. Încurajez pe toată lumea să fie atentă la avertizările locale", a îndemnat preşedintele SUA, Joe Biden.

New York, Oklahoma, Kentucky, Georgia, Carolina de Nord și alte câteva state au declarat stare de urgenţă . Aerul polar va coborî din Canada, aducând temperaturi periculos de scăzute pentru milioane de oameni în această săptămână. Temperaturile vor scădea atât de mult în unele locuri, încât degerăturile s-ar putea instala în doar cinci minute pe pielea expusă. Unele zone din Midwest ar putea avea parte de cea mai rece zi de Crăciun din ultimii 40 de ani.

Drumurile erau deja acoperite de zăpadă în toată ţara şi numeroase accidente au fost raportate de mass-media. I-90, o autostradă importantă care traversează nordul SUA, a fost închisă în statul Dakota de Sud, iar autorităţile au avertizat că aceasta nu se va redeschide până vineri.

Imagini impresionante cu viscolul, realizate miercuri din interiorul unei maşini, au fost prezentate de forţele de ordine din Wyoming care semnalau "Vizibilitate zero".

Peste 5.500 de zboruri au fost anulate joi şi 24.000 au avut întârzieri, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware. Aeroporturile din Chicago şi Denver au fost grav afectate , iar autorităţile au avertizat că zăpada şi vântul vor provoca viscol în unele locuri, făcând călătoriile "periculoase sau imposibile", mai arată sursa citată.

Ger și în Canada

Şi Canada s-a pregătit pentru temperaturi neobişnuit de scăzute pentru acest anotimp, pentru ninsori abundente şi posibile ploi îngheţate în unele regiuni.

Locuitorii din Quebec, spre exemplu, sunt încurajați să pregătească planuri de urgenţă şi să aibă asupra lor truse de urgenţă cu potabilă, alimente, medicamente, o trusă de prim ajutor şi o lanternă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 O știre pozitivă despre România