Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Americanii văd că o luăm razna? Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, la zece ani după închiderea emisiei

Americanii văd că o luăm razna? Radio Europa Liberă își va relua emisiunile în limba română din luna decembrie 2018, potrivit unui comunicat oficial al postului. Postul american își încetase emisia în România în 2008, imediat după aderarea la NATO și UE, pe motiv că Bucureștiul îndeplinește standardele democratice occidentale.

Radio Europa Liberă va începe să transmită reportaje multi-media, analize politice și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false, potrivit anunțului oficial.

Președintele companiei REL/RL, Thomas Kent, a spus că ”sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Concomitent cu emisunile în română, Radio Europa Liberă va lansa și emisia în limba bulgară.

Radio Europa Liberă este o companie media finanțată printr-un program aprobat de Congresul SUA prin Broadcasting Board of Governors.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

2 BRRR! Au intervenit AMERICANII! Filmul contracronometru al salvării Sorinei și abuzul de pe aeroport. Amănunt…

3 HOPA! Radu Tudor, Antena 3, o acuză pe Dăncilă de TRĂDARE în favoarea Rusiei! „Vă dați seama cine conduce Româ…

4 Document Grindeanu, cu consiliera în Insulele Azore!

5 De ce candidează Dan Barna?

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!