Americanii văd că o luăm razna? Radio Europa Liberă își va relua emisiunile pentru România, la zece ani după închiderea emisiei

Americanii văd că o luăm razna? Radio Europa Liberă își va relua emisiunile în limba română din luna decembrie 2018, potrivit unui comunicat oficial al postului. Postul american își încetase emisia în România în 2008, imediat după aderarea la NATO și UE, pe motiv că Bucureștiul îndeplinește standardele democratice occidentale.

Radio Europa Liberă va începe să transmită reportaje multi-media, analize politice și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false, potrivit anunțului oficial.

Președintele companiei REL/RL, Thomas Kent, a spus că ”sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”.

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

Concomitent cu emisunile în română, Radio Europa Liberă va lansa și emisia în limba bulgară.

Radio Europa Liberă este o companie media finanțată printr-un program aprobat de Congresul SUA prin Broadcasting Board of Governors.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet