AMOFM: Rata şomajului în Bucureşti a scăzut la 1,15% în noiembrie

AMOFM: Rata şomajului în Bucureşti a scăzut la 1,15% în noiembrie

Rata şomajului înregistrată în evidenţele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti a fost de 1,15% în noiembrie, în scădere faţă de rata de 1,16% înregistrată în luna octombrie, potrivit unui comunicat remis luni de instituţie.

Astfel, la sfârşitul lunii noiembrie în evidenţele AMOFM Bucureşti erau înregistraţi 14.080 şomeri, dintre care 7.497 erau femei.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 2.346 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 11.734 erau şomeri neindemnizaţi.

Toţi şomerii înregistraţi în evidenţele AMOFM în noiembrie provin din mediul urban.

Ponderea cea mai mare (36,58%) în numărul total de şomeri înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti o au şomerii cu studii liceale, urmaţi de cei cu studii superioare (23,79%).

Studii gimnaziale au 18,02% dintre şomeri, iar absolvenţii de şcoală profesională sau de arte şi meserii reprezintă 17,30% din totalul şomerilor înregistraţi. Cei cu studii postliceale sunt 3,15%, iar şomerii cu studii primare şi fără studii însumează 1,16% din total.

Pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, 1.963 de şomeri sunt persoane foarte greu ocupabile, 4.473 din şomeri sunt persoane greu ocupabile, 4.147 sunt mediu ocupabile, iar 3.497 şomeri sunt persoane uşor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…