Ana Maria Pătru, ȘPĂGARA de la AEP și-a RECUNOSCUT FAPTELE!

Ana Maria Pătru, ȘPĂGARA de la AEP și-a RECUNOSCUT FAPTELE!

Preşedintele demisionar al Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a primit un apartament şi un autoturism, însă invocă relaţia de prietenie cu Irina Socol şi spune că bunurile primite au fost ”un cadou, nu o condiţionare”, se arată în motivarea instanţei care a decis definitiv arestarea preventivă a lui Pătru transmite  News.ro .

Presedintele demisionar al Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, a recunoscut in fata procurorilor DNA ca a primit un apartament si un autoturism, insa invoca relatia de prietenie cu Irina Socol si spune ca bunurile primite au fost "un cadou, nu o conditionare", se arata in motivarea instantei care a decis definitiv arestarea preventiva a lui Patru, potrivit News.ro.

"(Avocatul Anei Maria Patru - n.r.) solicita a se aprecia in sens pozitiv pozitia inculpatei de a recunoaste aceste fapte. Inca de la prima declaratie data in 16.11.2016 la procuror, aceasta a recunoscut ca a primit acel apartament si acel autoturism. Pozitia acesteia a fost constanta de a colabora si a recunoaste faptele asa cum s-au intamplat in realitate", se arata in motivarea arestarii preventive, redactata de Curtea de Apel Ploiesti care a confirmat mandatul de arestare emis pe numele Anei Maia Patru de catre instanta de fond, Tribunalul Prahova.

Conform aceleiasi surse, Ana Maria Patru a invocat, in apararea sa, faptul ca "era tanara, avea 27 de ani, era singura in Bucuresti , nu avea o locuinta si a legat o stransa relatie de prietenie" cu Irina Socol, care a dat declaratii impotriva sa si despre care avocatul spune ca "a abordat-o, intreband-o daca nu doreste acest apartament".

Totodata, Ana Maria Patru a recunoscut si circuitul financiar prin care acel apartament a ajuns in proprietatea firrmei administrate de catre sotul sau.

Ana Maria Patru sustine, totodata, ca nu a conditionat oferirea acelui apartament de castigarea sau derularea vreunui contract, intrucit in calitate de vicepresedinte al AEP nici nu avea atributii care sa poata influenta derularea contractelor.

Avocatii lui Patru sustin, de asemenea, ca in schimbul bunului primit "nu s-a cerut nimic la schimb, si nici macar Parchetul nu a depus vreo proba care sa arate in ce consta acel ajutor sau vreo alta interventie".

In privinta autoturismului despre care procurorii sustin ca ar fi fost primit de catre Ana Maria Patru in schimbul traficului de influenta, avocatii acesteia sustin ca intre Patru si Irina Socol exista o relatie de prietenie, lasand sa se inteleaga ca acest autoturism ar fi fost facut cadou.

Patru a pretins de la reprezentantii SC Siveco Romania contravaloarea unui apartament si a unui autovehicul pentru a asigura derularea in bune conditii a unor contracte pe care firma le avea cu AEP si pentru a sustine in continuare societatea in obtinerea de noi contracte cu institutia, se arata in motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus in prima instanta arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Ana Maria Patru, fost presedinte al Autoritatii Electorale Permanenta, a fost arestata preventiv, pe 16 noimebrie, in dosarul in care este acuzata de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta si a doua infractiuni de spalare de bani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”