ANAF a elaborat ordinul pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020

ANAF a elaborat ordinul pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat proiectul de ordin privind implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2016 - 2020, care conține, printre altele, indicatorii de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie, precum și sursele de verificare.

'Prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016 a fost aprobată Strategia Națională Anticorupție 2016 — 2020, împreună cu seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și sursele de verificare, inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, a indicatorilor de evaluare, precum și standardele de publicare a informațiilor de interes public. (...) Având în vederea atribuțiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru transpunerea prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție a fost elaborat proiectul de ordin privind aprobarea implementării acesteia', se arată într-un comunicat al ANAF transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit documentului, prin intermediul Strategiei Naționale Anticorupție se promovează integritatea, printr-o riguroasă punere în practică a cadrului normativ, în vederea prevenirii faptelor de corupție.

Astfel, proiectul menționat conține seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și sursele de verificare, denumite în continuare Plan de integritate, inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum și indicatorii de evaluare la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, dar și standardul general de publicare a informațiilor de interes public.

'Prin planul de integritate se dorește detalierea măsurilor din strategie, aplicabile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în funcție de riscurile, vulnerabilitățile și nevoile de intervenție specifice care au fost identificate', se subliniază în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...