ANAF a recuperat de la 56 de influenceri taxe neplătite de 6,1 milioane de lei

ANAF a recuperat de la 56 de influenceri taxe neplătite de 6,1 milioane de lei

„ Noi am verificat în ultimele 12 luni 87 de persoane fizice, care au obţinut venituri din acest gen de activităţi. În cazul a 56 de persoane fizice s-a stabilit că nu au declarat integral sau chiar deloc, le-am calculat impozitul, iar impozitele stabilite sunt în valoare de 6,1 milioane de lei, peste 1 milion de euro.”, a declarat şeful ANAF, Lucian Heiuş, potrivit Kanal D.

”Ce ar putea face statul cu aceşti bani? Se pot face multe lucruri, putem să băgăm apă şi canal pe două străzi, poate să asfaltăm străzile într-un sat mai mic”, a mai spus Heiuş.

”Urmărim banii care vin de la Facebook şi vedem ce bani intră în conturile din România. Le-am făcut calculul, le-am emis decizia şi le-am luat banii. Îmi doresc ca în perioada următoare să reuşim să creăm un departament în cadrul Antifraudă ca să urmărim activ din mediul online. Soluţia este ca să avem programele informatice care să facă acest lucru şi nouă să ne apară nişte steguleţe, nişte atenţionări că o persoană apare foarte des într-un asemenea mediu, obţine venituri de acolo şi nu le declară ”, a precizat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

La începutul acestei săptămâni Lucian Heiuş a menţionat că sunt în curs controale la influenceri şi că va ieşi public pentru a anunţa rezultatele controalelor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat