ANAF a recuperat mita de 1 milion de euro a fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu. Ce se întâmplă cu cazurile Oprescu și Fenechiu

ANAF a recuperat mita de 1 milion de euro a fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu. Ce se întâmplă cu cazurile Oprescu și Fenechiu

ANAF a reușit să recupereze mita în valoare de un milion de euro primită de fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu. Potrivit G4Media, Agenția nu a avut însă la fel de mult noroc și în cazul lui Sorin Oprescu sau Relu Fenechiu.

ANAF a reușit să recupereze peste un milion de euro FOTO Arhivă

ANAF a comunicat a recuperat, după doi ani, integral milionul de euro primit mită de către fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, după ce a vândut un imobil aflat pe numele lui, potrivit G4Media .

Doar 65.000 de euro recuperați din dosarul lui Sorin Oprescu

De asemenea, porivt sursei citate, Agenția a recuperat doar 65.000 de euro de la condamnații din lotul Oprescu.

Fostul primar al Capitale, Sorin Oprescu, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.

Oprescu a reușit însă să fugă în Grecia, iar autoritățile elene au refuzat extrădarea sa.

De altfel, alți doi inculpați în cazul Oprescu au fugit în Italia, acolo unde se află în proceduri de extrădare.

2.500 de euro dintr-un prejudiciu de 900.000 de euro în cazul lui Relu Fenechiu

Potrivit sursei citate, în cazul mitei primite de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, ANAF a reușit să recupereze doar 2.500 de euro, suma totală a prejudiciului fiind de 900.000 de euro.

Potrivit Agenția Naționale de Administrare Fiscală, recuperarea prejudiciului cauzat de fostul ministru este împiedicată de două probleme.

În primul rând, averea lui Relu Fenechiu stabilită de instanță prin decizia definitivă a Tribunalului Iași din 3 iunie 2021 este de doar 220.000 de euro, plus sulta de 104.000 de euro, pe care fostul ministru ar trebui să o primească, fiind în total vorba de 333.000 de euro, în timp ce prejudiciul care trebuie recuperat de executori și ANAF este de 2 milioane de euro.

Cea de-a doua problemă în cazul prejudiciului fostului șef de la Transporturi constă în faptul că toate bunurile lui Fenechiu sunt indisponibilizate cu ipotecă de rang I în dosarul „Transformatorul”, în care prejudiciul trebuie recuperat în numele fostei Electrica Moldova de executorii judecătorești angajați de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant, mai arată sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...