ANAF are cont de Twitter

ANAF are cont de Twitter

Activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) poate fi urmărită și pe pagina/contul de Twitter @anafromania, unde vor fi postate anunțurile și comunicatele de presă, anunță instituția printr-un comunicat remis joi AGERPRES. Potrivit documentului, informatii despre activitatea ANAF sunt disponibile și pe pagina de Facebook : Agenția Națională de Administrare Fiscală — ANAF unde, în fiecare zi de miercuri, sunt organizate sesiuni de îndrumare și asistență a contribuabililor pe teme de fiscalitate.

Șeful Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, a anunțat miercuri printr-un comunicat remis AGERPRES, postat și pe pagina de Facebook a instituției, că i-a propus premierului Victor Ponta o formulă de reorganizare a ANAF după modelul Fiscului american.

"Cine cunoaște cu adevărat ce înseamnă activitatea ANAF știe ca ANAF nu poate finaliza aceasta reformă din poziția de ruda săracă a MFP, aflata la discreția decizională a funcționarilor din minister", a spus șeful Fiscului în postarea pe Facebook.

La rândul său, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că reorganizarea ANAF, ca instituție de sine stătătoare, este normală și este bine să aibă mai multă independență .

În opinia acestuia, desemnarea celor din board-ul de conducere trebuie să se facă într-un mod transparent și pe criterii profesionale.

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul acestei săptămâni, că prin reorganizarea ANAF, ca instituție de sine stătătoare, se intenționează implementarea unui model pe care îl folosesc SUA și țări europene — acela de 'a avea un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, președinte, cu un tip de stabilitate care să asigure implementarea politicilor bugetare'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Cel mai negru scenariu pentru România...

3 Un caz „special”...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 Avertismentul care dă fiori al fostului consilier prezidențial Iulian Fota despre garanțiile de securitate ale NATO