ANAF: Bugetul pentru 2017 nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică

ANAF: Bugetul pentru 2017 nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică

Construcția bugetară pentru anul 2017 nu prevede fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv 25% din salariul de bază, de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți, însă, în cazul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, se vor lua măsurile necesare, precizează, luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Fiscul menționează, totodată, că, în ciuda acestei situații, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menținerii acestui spor în cuantum de 5% din salariul de bază pentru inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, precum și a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%.

"În construcția bugetară pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege (25% din salariul de bază), de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuția anului 2016. Menționăm că se va reveni cu o analiză în ceea ce privește modificarea procentului sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în momentul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, luându-se măsurile care se vor impune", se arată în comunicatul citat.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a criticat, luni, inițiativa Guvernului de a diminua sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru angajații structurii Antifraudă de la 25% la 5%, susținând că riscul în combaterea și impunerea disciplinei economico-financiare a crescut.

"Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, organizație sindicală care reprezintă funcționari publici și personal contractual de la nivelul administrației publice centrale și locale, critică inițiativa Guvernului de a diminua sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru angajații structurii Antifraudă de la cuantumul de 25%, cât este prevăzut în prezent, la un cuantum de 5%, având în vedere că riscul în combaterea și impunerea disciplinei economico-financiare a crescut, nejustificându-se astfel sub nicio formă diminuarea acestui spor", se menționează în comunicat.

Totodată, SNFP solicită extinderea aplicării sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică și pentru celelalte instituții cu atribuții de control și executare, respectiv, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Protecția Consumatorului, Inspecția Muncii, Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) etc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…