ANAF: Persoanele înregistrate în SPV pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar

ANAF: Persoanele înregistrate în SPV pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar

Persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii, a anunţat vineri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Această facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de contribuabili. Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.", se menţionează în comunicat.

În Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului "Plata obligaţiilor fiscale", se afişează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentifica în SPV cu NPOTP (nume, parola şi OTP), în lista apare doar CNP-ul titularului de cont, informează ANAF.

Totodată, la apăsarea butonului "Afişare obligaţii restante", se afişează lista obligaţiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi până la plata unor penalităţi.

"La apăsarea butonului 'Plăteşte', utilizatorul este direcţionat către serviciul de plata online al platformei ghişeul.ro, unde se bifează căsuţa 'Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare' şi butonul 'Plăteşte'. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV", se mai precizează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!