ANAF: Telefoane mobile în valoare de aproape 43 milioane de lei, vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

ANAF: Telefoane mobile în valoare de aproape 43 milioane de lei, vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au identificat o firmă cu sediul în Bucureşti, prin intermediul căreia s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generaţie, în perioada 2019-2021, şi s-au obţinut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, care nu au fost înregistrate şi declarate, a anunţat ANAF pe Facebook.

Astfel, reprezentanţii firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adaugată, impozitul pe profit şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală, subliniază sursa citată.



În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanţii firmei livrau personal în Bucureşti şi vindeau telefoanele direct din portbagajul maşinii. În ţară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identităţi fictive. Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă au constatat că nu se desfăşura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeaşi adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

"Pentru disimularea legalităţii comercializării, produsele erau livrate cu opţiunea de verificare a coletului la livrare şi erau însoţite de înscrisuri cu aparenţă de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale şi de garanţia produsului. Mai mult, firma era inactivă şi accepta plăţi doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale. Verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor. Direcţia Generala Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianţilor, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat", se mai arată în postarea ANAF. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…