ANAF va trata grupurile de companii ca pe marii contribuabili

ANAF va trata grupurile de companii ca pe marii contribuabili

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) lucrează la modificarea criteriilor de alocare a marilor contribuabili, a declarat, marți, Dragoș Doroș, președintele instituției, în cadrul unei conferințe organizată de Deloitte.

"Ne pregătim să modificăm criteriile de alocare a marilor contribuabili. Pe grupurile de companii, în momentul acesta, alocarea se face pe CUI și pe cifra de afaceri. Nu este suficient. Sunt grupuri de companii în România care au 10-20 sau mai multe companii care trebuie privite și administrate ca un tot. E normal. Este și dorința dumnealor. Au venit la noi să ne spună lucrul acesta și o să facem acest lucru. O să privim companiile ca pe grupuri și o să le analizăm din perspectiva marilor contribuabili în acest sens. E o normalizare din punctul meu de vedere", a spus Doroș.

El a precizat că este foarte important dialogul dintre ANAF și contribuabili.

"Important este că dialogul este o preocupare a noastră, interesele, divergențele au ca punct comun locul în care plătim taxele corecte și la timp și în felul acesta putem colabora ca orice altă țară civilizată din lume", a mai arătat oficialul ANAF.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

4 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

5 De citit...