Anastasiu (AHK România): În zona deşeurilor ne trebuie curaj; trebuie să ieşim din zona populistă

Anastasiu (AHK România): În zona deşeurilor ne trebuie curaj; trebuie să ieşim din zona populistă

Primarii trebuie să îşi asume măsuri mai puţin populare în ceea ce priveşte deşeurile, dar care duc la un alt comportament al electoratului, a declarat, joi, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germană (AHK România).

"Se pot face lucruri cu curaj. În zona deşeurilor ne trebuie curaj, trebuie să ieşim din zona populistă şi să încercăm, aşa cum facem noi, să creăm conştiinţă, dar ea nu va fi suficientă. Va trebui ca primarii destoinici să-şi asume măsuri care sunt mai puţin populare, care duc la un alt comportament al electoratului şi, eventual, să ia în calcul să mai piardă nişte voturi ca să salveze viitorul României printr-un mediu mai curat de care avem nevoie", a afirmat Anastasiu, la conferinţa "Managementul deşeurilor şi reciclarea în România".

El a menţionat că a avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu reprezentanţii companiilor membre ale AHK România, mari investitori cu capital german sau româno-german şi aceştia au apreciat că, pe cât de problematică este relaţia mediului de afaceri cu Guvernul României, în sensul unui dialog greoi şi nu sincer întotdeauna, pe atât de bine s-au dezvoltat relaţiile cu autorităţile locale.

"Sunt foarte recunoscător să pot să vă adresez câteva cuvinte la începutul acestei conferinţe, pentru că ceea ce se întâmplă aici este o oază de normalitate într-o gâlceavă generală în care noi trăim. Şi vă rog să nu o luaţi ca pe o lamentare. Eu trăiesc cu plăcere în România. Trăiesc de bunăvoie în România. Cred în viitorul României. Dar trebuie să spunem că suntem atât de preocupaţi de gâlceava de zi cu zi, încât nu avem timp să ne gândim la viitor. Discutăm mult prea mult despre ce facem astăzi, eventual ce facem mâine şi prea puţin despre ce avem nevoie pe o dezvoltare durabilă, sustenabilă, a firmelor noastre, a oraşelor noastre, a României", a susţinut Dragoş Anastasiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…