Anastasiu (CDR):Cred că România e singura ţară care plasează în carantină străinii nevaccinaţi care intră în ţară

Anastasiu (CDR):Cred că România e singura ţară care plasează în carantină străinii nevaccinaţi care intră în ţară

România este probabil singura ţară care îi plasează în carantină pe cetăţenii străini nevaccinaţi care intră în ţară, a declarat, marţi, coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), Dragoş Anastasiu, într-o conferinţă de presă.

"Poate aruncaţi un ochi să vedeţi, apropo de restricţiile reintroduse pentru incoming-ul românesc, deşi vreo 3 zile românii şi străinii au fost trataţi la fel în actele normative, acum s-a introdus o diferenţiere între români şi străini care intră în România. Străinii trebuie să intre în carantină dacă nu sunt vaccinaţi. Doar dacă sunt vaccinaţi pot sta fără carantină", a afirmat Dragoş Anastasiu.

Coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a apreciat că această prevedere discriminează la intrarea în ţară cetăţenii străini faţă de cetăţenii români, situaţie care afectează turismul din România.

"Hotărârea CNSU nr. 28, articolul 3, care după aceea s-a dus în nu ştiu ce hotărâre de Guvern, discriminează străinii faţă de români, apropo de intrarea în ţară. E o problemă, pentru că cred că suntem singura ţară - cel puţin eu nu ştiu altă ţară - care nu permite intrarea pe bază de test, între timp antigen. Unii (unele state, n.r.) sunt încă la PCR, cei mai mulţi însă s-au dus spre zona de antigen. Ori noi avem doar vaccinaţii sau cei care au dovadă că au trecut prin boală. (...) Uitaţi-vă pe hotărârea CNSU. A fost una şi după trei zile au dat alta, prin care au introdus această diferenţiere, iar colegii de la ANAT (Alianţa Naţională a Agenţiilor de Turism, n.r.) m-au rugat să ridic această problemă", a menţionat Dragoş Anastasiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro