Anca Sigartău, managerul Teatrului din Bacău, anunță că a decis să-și depună demisia

Anca Sigartău, managerul Teatrului din Bacău, anunță că a decis să-și depună demisia

Actrița Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, a anunțat luni că a decis să-și depună demisia din funcție. "Eu am decis să-mi depun demisia. Dacă primăria decide să mi-o accepte, atunci lucrurile sunt clare: nu sunt un om dorit aici. Dacă nu, îmi doresc din toată inima ca lucrurile să se îndrepte", a scris Sigartău pe Facebook .

Ea a amintit că a ocupat funcția de manager al Teatrului Bacovia în baza unui concurs, iar proiectul său a fost public. Anca Sigartău a adăugat că nu se "cramponează" de funcție și că a mers la Bacău "pentru a face performanță".

"Am fost acuzată că din comisie au făcut parte colegii mei de scenă Maia Morgenstern, George Ivașcu sau Adrian Titieni. Am fost acuzată că din comisie a făcut parte viceprimarul Radu Ababei pe care îl cunosc și cu care sunt prietenă. Nu mă voi dezice de ei oricât de mârșave ar fi atacurile. Oamenii menționați mai sus sunt profesioniști adevărați, au venit în comisie pentru calitatea și experiența lor în funcțiile deținute. (...) Da, îi cunosc așa cum aș fi cunoscut probabil pe oricine era în comisie cu certe calități și care argumentat merita să fie acolo", a arătat Sigartău.

Ea a menționat totodată activități pe care le-a derulat la Teatrul din Bacău în cele patru luni de când și-a început mandatul: Zilele porților deschise, la care "peste 4.000 de spectatori au umplut sălile până la refuz", demararea a două proiecte noi: "Îmblânzirea scorpiei și "Moara cu Noroc", Festivalul "Theaterstock", "care a ajuns să fie reper în lumea teatrală românească după prima ediție".

"Repet, nu mă cramponez de funcție, dar nu îmi place să încep și să las lucrurile neterminate. Îmi place să cred că sunt o luptătoare, că știu ce fac și că am argumente și că oriunde mă voi duce voi încerca să îmi fac treaba cât mai bine", a completat Sigartău.

Actrița le mulțumește tuturor angajaților din teatru, personal tehnic și actori, care i-au fost alături în perioada care a trecut de la numirea în funcție și spune că, dacă demisia îi va fi acceptată, și-ar dori ca manager să fie Eliza Judeu, "un om căruia îi pasă de teatru".

"În condițiile în care demisia mea va fi acceptată, doresc să îmi afirm pe această cale sprijinul pentru Eliza Judeu. Dacă Eliza Judeu, om care a candidat în martie dorește să mai candideze, are toată susținerea mea. Nu suntem prietene, dar știu că este un om căruia îi pasă de teatru și asta contează", a transmis Anca Sigartău. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”