Anchetă a UE asupra prețurilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului

Anchetă a UE asupra prețurilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului

Comisia Europeană a deschis luni o anchetă care îl vizează pe producătorul sud-african de medicamente Aspen Pharmacare pentru a stabili dacă acesta a profitat de poziția sa dominantă pentru a impune prețuri excesive pentru cinci medicamente folosite la tratamentul cancerului, informează AFP.

Este prima dată când Executivul european, gardianul concurenței în UE, deschide o anchetă asupra tarifelor excesive din industria farmaceutică, care este criticată pentru tarifele sale în special în SUA.

"Atunci când prețul unui medicament înregistrează o creștere bruscă de câteva sute de procente există motive pentru Comisia Europeană să analizeze acest lucru", a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager.

Executivul comunitar vrea să afle dacă Aspen Pharmacare a introdus creșteri importante și nejustificate de prețuri și dacă a retras sau a amenințat că va retrage medicamentele sale, de pe unele piețe din UE.

Investigația Comisiei Europene va acoperi întreaga Europă, exceptând Italia, care deja a amendat compania sud-africană cu cinci milioane de euro în luna octombrie a anului trecut pentru a majorat cu până la 1.500 de procente prețurile la unele medicamente.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?