Anchetă bisericească în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală şi sechestru de persoane de la Căminul de Bătrâni din Focşani

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-a autosesizat în urma apariţiei articolelor de presă care semnalau un caz de agresiune sexuală şi sechestru de persoane la Căminul de Bătrâni din Focşani şi a declanşat o anchetă bisericească pentru a cerceta cazul respectiv, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, Ioan Şolea.

Potrivit sursei citate, arhiepiscopia nu are alte comentarii până la finalizarea anchetei.

În cursul zilei de miercuri, în mediul online, a apărut o filmare în care o angajată a Căminului de Bătrâni Focşani îl acuza pe directorul căminului, preot, care slujeşte la Biserica Domnească din Focşani, că ar fi sechestrat-o şi ar fi agresat-o sexual în biroul său, timp de mai multe ore.

Cazul este cercetat de Corpul de control al primarului municipiului Focşani, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Primăria Focşani.

"Deşi sunt în concediu, am luat la cunoştinţă cu surprindere şi tristeţe de presupusele evenimente ce ar fi avut loc la Căminul de bătrâni. Tocmai de aceea, am dispus de urgenţă o anchetă din partea Corpului de control pentru verificarea celor întâmplate. (...) Ţin să menţionez că nu susţin şi mă dezic de astfel de fapte, care nu au ce căuta în nicio instituţie, fie ea publică sau privată", se arată în comunicatul de presă semnat de primarul Cristi Valentin Misăilă.

Primarul susţine că, în cazul în care acuzaţiile se vor dovedi fondate, va cere demisia celor vinovaţi.

"Dacă toate acestea se vor dovedi a fi adevărate, precizez încă de pe acum că voi cere în mod public demisia celor vinovaţi. Totodată, până la finalizarea anchetei interne, solicit tuturor celor implicaţi să se abţină de la alte comentarii sau declaraţii publice, care sunt de natură să păteze în mod nemeritat imaginea instituţiei. Iar dacă la final verificările vor arăta că există persoane care se fac vinovate de fapte penale, personal voi solicita organelor de anchetă să preia cazul astfel încât persoanele în cauză să suporte rigorile legii", a precizat primarul Misăilă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima