Anchetă DNA la TVR

Anchetă DNA la TVR

Directia Nationala Anticoruptie a cerut conducerii Senatului, printr-o adresa oficiala, copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii Societatii Romane de Televiziune (SRTV) din perioada 2005- 2015, a declarat vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro ca de la Senat si Camera Deputatilor s-au cerut documente, iar de la sediul TVR au fost ridicate documente legate de achizitii publice facute de institutie. Potrivit surselor citate, aceste activitati au avut loc in urma cu cateva saptamani. Este vorba despre verificarea achizitiilor facute pe parcursul mai multor ani, au precizat sursele judiciare.

Din informatiile Hotnews.ro, singura ancheta parlamentara la TVR ar fi avut loc in 2007-2008 si ar fi vizat managementul TVR sub mandatul lui Tudor Giurgiu, care a demisionat din functia de Presedinte-Director General in 2007. Aceasta ancheta a avut loc la presiunile lui Adrian Paunescu, senator PSD si presedintele comisiei de cultura si media la acea vreme, in fata careia raspunde SRTv.
Pentru o ancheta la TVR, mai presasera si in 2005 reprezentantii noii conduceri de atunci Calin Popescu Tariceanu si Mona Musca, care vizau activitatea celui care a condus TVR sub guvernul Nastase, Valentin Nicolau.

UPDATE Pozitia TVR: "In virtutea transparentei pe care actuala conducere a TVR doreste sa o promoveze in privinta activitatii televiziunii publice, informam atat publicul telespectator cat si pe reprezentantii mass-media ca Directia Nationala Anticoruptie desfasoara zilele acestea in TVR o actiune de verificare. Aceasta actiune vizeaza contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigura tot suportul necesar pentru derularea verificarilor in bune conditii."

"E firesc sa inaintam documentele. Nu au caracter secret. Exista un raport al Comisiei si o serie de stenograme care sunt pastrate in arhiva Senatului. Daca documentele nu au caracter clasificat, le inaintam in aceasta saptamana", a afirmat Chelaru, luni, la finalul sedintei Biroului permanent.

Potrivit solicitarii DNA, documentele sunt necesare in vederea solutionarii unui dosar referitor la 'efectuarea de verificari cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni cu ocazia incheierii de catre reprezentantii SRTV a unor contracte de prestari servicii'.

"In vederea solutionarii dosarului avand ca obiect efectuarea de verificari cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni cu ocazia incheierii de catre reprezentantii SRTV a unor contracte de prestari servicii si in conformitate cu ordonanta procurorului din data de 18.07.2016, va solicitam ca in temeiul prevederilor art. 170 alin. 1 din Codul de procedura penala sa ne comunicati copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor intocmite de catre Comisiile parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii SRTV, constituite in perioada 2005-2015, impreuna cu documentele ce au stat la baza redactarii acestora", se arata in solicitarea transmisa in luna iulie Senatului si semnata de doi procurori din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, citeaza Agerpres.Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!