Anchetă la pârtia din Poiana Braşov după ce o britanică s-a accidentat într-o minge gonflabilă - VIDEO

Anchetă la pârtia din Poiana Braşov după ce o britanică s-a accidentat într-o minge gonflabilă - VIDEO

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov a deschis o anchetă la pista de zorbing din Poiana Braşov după ce o turistă de 17 ani din Marea Britanie a suferit fracturi în timp ce se afla într-o minge gonflabilă, ea fiind transportată cu un avion în Londra pentru operaţie.

Potrivit şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, instituţia pe care o conduce s-a autosesizat şi a deschis, luni, o anchetă la locul de agrement din Poiana Braşov, la pârtia de săniuş unde vara se practică zorbing (rostogolirea pe o pantă a uneia sau două persoane aflate în interiorul unei mingi gonflabile trasnsparente numită zorg – n.r.) unde o turistă britanică a fost grav accidentată.

„Acum se fac verificări pornind de la legalitatea funcţionării acestui loc de agrement până la verificarea elementelor şi a certificatului de conformitate al echipamentului sportiv pentru a ne asigura dacă au fost respectate toate normele în vigoare. Deocamdată reprezentanţii firmei respective nu ne-au putut prezenta acest certificat de conformitate“, a precizat, pentru MEDIAFAX, Sorin Susanu.

Comisarii CRPC Braşov au verificat şi modul în care i s-a făcut instructajul adolescentei britanice şi s-a stabilit că respectivul contract semnat era doar în limba română, nu şi în engleză, actul fiind semnat de o altă persoană.

„Se pare că există un singur contract semnat şi nu este al persoanei accidentate, care nu ar fi cunoscut instrucţiunile de folosire a echipamentului“, a mai spus şeful CRPC Braşov.

Echipamentul sportiv folosit de adolescenta britanică nu prezintă probleme, curelele fiind tăiate de către personalul de la Ambulanţă pentru a o putea scoate mai uşor pe fată din bila gonflabilă. Adolescenta a suferit mai multe fracturi la umeri şi la ambele mâini.

Ea a fost transportată la Spitalul de Pediatrie Braşov pentru îngrijiri, însă părinţii acesteia au cerut să fie transportată cu un avion la Londra pentru a fi operată.

Prietenii fetei spun că nu a primit niciun instructaj înainte de a intra în bila gonflabilă, ea fiind lăsată singură, deşi înăuntru ar fi trebuit să fie două persoane, pentru contrabalans. În timpul rostogolirii pe pantă, se pare că fata a ieşit din haraşament şi şi-a rupt ambele mâini. Ea a început să ţipe, iar în momentul în care bila s-a oprit, fata a fost trasă de mâini de către un angajat al centrului de agrement, cu scopul de a o scoate din bilă, imagini surprinse într-un filmuleţ video de către prietenii fetei.

Pentru că nu au reuşit să o scoată din bilă, angajaţii au sunat mai întâi la Salvamont şi abia apoi la 112 pentru a chema ambulanţa.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria