Ancheta rusă: Procurorul special Mueller ''nu ar trebui să fie audiat'' în Congres (Trump)

Ancheta rusă: Procurorul special Mueller ''nu ar trebui să fie audiat'' în Congres (Trump)

Donald Trump nu doreşte în cele din urmă ca o comisie a Congresului să îl audieze pe procurorul special Robert Mueller în legătură cu presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, estimând că opoziţia democrată caută "să refacă" o anchetă care nu l-a pus sub acuzare, transmite duminică AFP.

"După ce a cheltuit peste 35 de milioane în doi ani, audiat 500 de persoane, folosindu-se de 18 democraţi furioşi care îl detestă pe Trump şi de 49 de agenţi ai FBI - totul culminând cu un raport de 400 de pagini care nu arată nicio înţelegere secretă -, de ce democraţii din Congres au acum nevoie ca Robert Mueller să depună mărturie", s-a întrebat liderul de la Casa Albă într-un mesaj pe Twitter.

"Caută să refacă ancheta pentru că nu le place să vadă concluzia că nu a fost nicio înţelegere secretă?", a adăugat el.

"Bob Mueller nu ar trebui să fie audiat", a încheiat preşedintele american.

Mai devreme, David Cicilline, un membru democrat al Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, afirmase că procurorul Mueller ar putea fi audiat la 15 mai.

"O dată de principiu a fost fixată pentru 15 mai şi sperăm că procurorul special va veni", a declarat el pentru Fox News, precizând că, deocamdată, nu s-a ajuns la niciun acord cu fostul director al FBI.

"Este data pe care comisia a propus-o şi sperăm că procurorul special o va accepta", a adăugat congresmanul pe Twitter.

Vineri, Donald Trump afirmase însă că nu are nicio părere cu privire la o eventuală audiere a lui Robert Mueller, lăsând o decizie în acest sens în grija procurorului general al SUA, Bill Barr.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina