Anchetat de DNA, președintele PNL Hunedoara s-a retras din toate funcțiile de partid

Anchetat de DNA, președintele PNL Hunedoara s-a retras din toate funcțiile de partid

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, anchetat în prezent de procurorii DNA pentru presupuse fapte de corupție, s-a retras din toate funcțiile pe care le deținea în PNL, a declarat marți, la Deva, președintele partidului, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, imediat după începerea anchetei penale, Moloț a informat conducerea centrală a partidului că "renunță" la președinția filialei județene a PNL Hunedoara și la calitățile de vicepreședinte și membru al Biroului Permanent Național al formațiunii.

"Domnul președinte s-a retras din absolut toate funcțiile Partidului Național Liberal. De atunci, de la momentul la care s-a întâmplat să afle că este acuzat de anumite infracțiuni. Există însă prezumția de nevinovăție. Opțiunea domniei sale a fost să se retragă din toate funcțiile din PNL. Domnul Moloț s-a suspendat", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă organizată la sediul filialei județene Hunedoara, din Deva.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a explicat că a avut o discuție la telefon cu Mircea Moloț, care i-a transmis decizia de a se retrage din funcțiile de partid pe care le deținea. Prin urmare, conducerea filialei județene PNL Hunedoara l-a desemnat ca președinte interimar al organizației pe deputatul Bogdan Țâmpău.

De asemenea, Mircea Moloț a fost înlocuit din funcția de membru al Biroului Permanent Național și din cea de vicepreședinte al PNL, la nivel național.

Prezent la conferința de presă, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a spus că retragerea din funcțiile de partid, anunțată de Moloț, este sinonimă cu demisia și, prin urmare, acesta nu mai poate reveni în structurile de conducere decât în urma unor alegeri.

Mircea Moloț este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

Anchetatorii susțin că, începând cu 2010, Mircea Moloț a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți controlate de ginerele său, Robertto Patrick Venter, și de alte persoane interpuse devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

În prezent, Mircea Moloț este cercetat în stare de arest la domiciliu.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Ștefan Gabrea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...