Andronescu, despre modificarea Legii educației: Când am semnat raportul, nu exista semnătura secretarului

Andronescu, despre modificarea Legii educației: Când am semnat raportul, nu exista semnătura secretarului

Șeful Comisiei pentru învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu (PSD), susține că a semnat în calitate de președinte raportul privind modificarea Legii Educației în sensul amânării concursului pentru directorii de școli, însă la acel moment nu exista și semnătura secretarului.

* Tăriceanu: Situația din Comisia pentru învățământ s-a discutat în Biroul permanent preț de cinci secunde

* Gorghiu: Liberalii din Senat vor face plângere penală privind raportul Comisiei de învățământ

Ea a confirmat luni faptul că la ședința comisiei în care s-a adoptat acest amendament secretarul Dumitru Oprea (PNL) nu a fost prezent, raportul nefiind astfel semnat de către acesta.

"Eu pot să spun ceea ce știu: s-a terminat ședința comisiei, s-a întocmit raportul, am semnat pentru calitatea mea de președinte de comisie și rămăsese să se ia semnătura pentru poziția de secretar. (...) Când am semnat, nu exista semnătura secretarului. Raportul putea să ajungă în plen și fără semnătura secretarului și plenul este suveran, putea să îl întoarcă înapoi la comisie, să ceară o revizuire. (...) Domnul profesor Oprea nu a fost la acea ședință, vă confirm acest lucru. Nu a venit", a precizat Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă se teme de plângerea penală pe care PNL dorește să o facă împotriva sa, senatorul PSD a replicat: "Trăim în vremurile acestea în care oricine poate să spună orice, dar absolut orice și să arunce zoaie peste oricine. (...) De ce să mă îngrijoreze (plângerea penală împotriva sa — n.r.). Eu știu ce am făcut, nu am niciun motiv să fiu îngrijorată".

Referitor la posibilitatea de a face o anchetă la nivelul comisiei pentru a se afla cui de fapt aparține semnătura atribuită secretarului, Andronescu a susținut că toți membrii comisiei au obligația de a fi prezenți la ședințe, amintind că nu și-a delegat niciodată atribuțiile de președinte, asumându-și această poziție.

"Nu am cerut (staff-ului comisiei sau celorlalți membri — n.r.) să semneze (în locul secretarului — n.r.). Niciodată nu am făcut acest lucru și i-am spus azi dlui Oprea că niciodată, în patru ani de zile, nu am cerut nimănui dintre membrii PSD din comisie să semneze în dreptul secretarului comisiei, pentru că am înțeles că, în felul acesta, președintele fiind dintr-un grup politic trebuie să asigurăm echilibrul acceptării amendamentelor comisiei. Timp de patru ani, toate amendamentele au fost amendamentele comisiei, deși foarte multe dintre ele au fost amendamente pe care eu le-am propus comisiei, adică am lucrat fără partipriuri politice. Cine poate să facă vreo acuzație de interes politic n-are niciun fel de suport sau argument și spun asta răspicat și în deplină cunoștință de cauză", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Săptămâna trecută, Comisia pentru învățământ din Senat a adus un amendament Legii Educației, prin care concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile școlare se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar. Amendamentul a fost adus unei propuneri legislative care nu are legătură cu managementul școlilor, inițiatorul — deputatul PSD Andrei-Valentin Sava — vizând reorientarea profesională.

Liberalul Dumitru Oprea a declarat vineri, pentru AGERPRES, că pe ordinea de zi a ședinței comisiei de săptămâna trecută nu figura și această propunere de modificare a Legii Educației, precizând că raportul întocmit în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană. Dumitru Oprea a explicat că Regulamentul Senatului precizează că rapoartele comisiilor de specialitate sunt contrasemnate de secretarul comisiei, iar el nu și-a delegat această atribuție altcuiva.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Barbu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…