Angajații de la Ambulanță au protestat joi în București, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă (FOTO)

Angajații de la Ambulanță au protestat joi în București, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă (FOTO)

Peste 100 de angajați din cadrul serviciului de Ambulanță, membri ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, au protestat, joi, la sediul central al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), aceștia fiind nemulțumiți de sistemul de salarizare din sector și de condițiile de muncă.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Sindicaliștii au fluturat pancarte pe care erau scrise mesaje precum: "Am lucrat și am riscat dar cu sporul limitat", "De ce ne-ați exclus din familia sănătate?", "N-aveți bani ca să ne dați, dar măcar nu ne luați". La ora 12:00, toate ambulanțele au pornit semnalele acustice.

Conform unui comunicat al Federației Naționale Sindicale Ambulanța (FNSAR), protestul angajaților s-a desfășurat pașnic în toate sediile centrale ale serviciilor publice de ambulanță din România, între orele 11:00-12:00, fără afectarea capacității de intervenție în asistența medicală de urgență.

"Conducerea FNSAR anunță că până în prezent Guvernul României și ministerele sesizate de FNSAR prin adresele înaintate nu au anunțat nici o intenție de a avea o discuție cu conducerea FNSAR pe subiectul important al salariilor care vor fi acordate începând cu 1 ianuarie 2018 în baza Legii 153/2017. În aceste condiții s-a hotărât ca până în data de 4 octombrie 2017, când expiră cele 30 de zile în care se așteaptă un răspuns favorabil sau o invitație la discuții în termenul maxim dat conform legii de 30 de zile, să se organizeze la nivel național un miting de sensibilizare a Guvernului în data de 28 septembrie 2017, ora 11:00 în toate Serviciile Publice de Ambulanță din România, fără a afecta capacitatea normală de intervenție de urgență, urmând ca după data de 4 octombrie a.c., în funcție de reacția Guvernului la sensibilizarea noastră, să stabilim calendarul acțiunilor sindicale la nivel național până la obținerea revendicărilor FNSAR", spun sindicaliștii.

De asemenea, președintele FNSAR, Gheorghe Chiș, a declarat că începând cu 11 octombrie aceștia vor picheta sediile Ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia