Angajații de la Penitenciarul Vaslui, nemulțumiți de numărul mic de salariați raportat la cel al deținuților; amenință cu greva

Angajații de la Penitenciarul Vaslui, nemulțumiți de numărul mic de salariați raportat la cel al deținuților; amenință cu greva

Angajații din sectorul operativ de la Penitenciarul Vaslui avertizează cu privire la faptul că vor refuza să intre la muncă, din cauza numărului foarte mic de gardieni raportat la numărul persoanelor private de libertate.

Conducerea sindicatului din penitenciar susține că angajații cumulează lunar, în medie, 180 de ore suplimentare, însă în multe cazuri, numărul acesta este depășit, fiind imposibilă recuperarea lor.

"Penitenciarul Vaslui este într-o situație specială, având cel mai mic raport personal operativ — persoane private de libertate din tot sistemul penitenciar din țara noastră. Lucrurile s-au înrăutățit de când unitatea a trecut pe noua schema de organizare. Momentan, la un număr de aproximativ 950 de persoane private de libertate, avem 157 de angajați în sectorul operativ și dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la acest aspect, care este cunoscut, de altfel, de mai mult timp", au declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentații Penitenciarului Vaslui.

Potrivit acestora, unități similare din țară cu același număr de persoane încarcerate funcționează cu un număr dublu de salariați în sectorul operativ.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Irina Poenaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

4 Se aude că vor s-o întindă în Italia / Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu…

5 Cam are dreptate / Jurnalistă: Dacă e să tragem linie după o lună, Guvernul acesta a livrat ceva concret în afar…