Angajaţii SpaceX denunţă „comportamentul jenant” al lui Elon Musk, care strică imaginea companiei

Angajaţii SpaceX denunţă „comportamentul jenant” al lui Elon Musk, care strică imaginea companiei

Scrisoarea deschisă, raportată anterior de The Verge, a fost redactată de angajaţii SpaceX în ultimele săptămâni şi partajată ca ataşament într-un chat intern de grup „Morale Boosters”, care conţine mii de angajaţi, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, scrie CNBC.

Scrisoarea spune: „Comportamentul lui Elon în sfera publică este o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă pentru noi, în special în ultimele săptămâni”.

„În calitate de CEO şi cel mai proeminent purtător de cuvânt al nostru, Elon este văzut ca imaginea SpaceX - fiecare tweet pe care Elon îl trimite este o declaraţie publică de facto a companiei”, se mai spune în scrisoare.

Într-o listă de revendicări, scrisoarea spune „SpaceX trebuie să se separe rapid şi explicit de marca personală a lui Elon”. Acesta a adăugat: „Puneţi toată conducerea la fel de responsabilă pentru a face din SpaceX un loc minunat de lucru pentru toată lumea” şi „definiţi şi răspundeţi uniform la toate formele de comportament inacceptabil”.

Pe Twitter, Musk a negat şi a batjocorit acuzaţia conform căreia ar fi hărţuit sexual un însoţitor de bord pe un avion privat în 2016. Unele dintre tweeturile sale au arătat o lejeritate crudă care i-a stânjenit şi i-a făcut pe unii angajaţi ai SpaceX să se înfioare, potrivit unor persoane familiarizate cu discuţiile private dintre personal.

„De multe ori nu realizează cum ceva ce spune i-ar putea afecta pe alţii”, a spus un angajat SpaceX despre Musk.

Musk, de asemenea, inginer-şef al companiei, a fost privit ca o figură centrală în multe dintre succesele de mare profil ale SpaceX, cum ar fi reutilizarea de pionierat a rachetelor de rachete orbitale şi întoarcerea zborului spaţial uman de rutină din pământul SUA după o pauză de nouă ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina