Angajații Tesla au distribuit imagini „intime” de pe camerele de luat vederi ale mașinilor. „Încălcare masivă a vieții private”

Angajații Tesla au distribuit imagini „intime” de pe camerele de luat vederi ale mașinilor. „Încălcare masivă a vieții private”

Angajații Tesla au distribuit prin intermediul unor grupuri private de mesagerie videoclipuri și imagini, uneori extrem de invazive, înregistrate de camerele mașinilor, spun nouă foști angajați ai producătorului auto. Cu toate acestea, Tesla își asigură milioanele de proprietari de mașini electrice că intimitatea lor „este și va fi întotdeauna extrem de importantă pentru noi”, notează The Guardian.

FOTO: EPA-EFE

Compania a asigurat că montează în mașinile produse camere de filmat pentru a asista la condus „proiectate de la zero pentru a vă proteja intimitatea”.

Însă, între 2019 și 2022, grupuri de angajați Tesla au împărtășit în privat, prin intermediul unui sistem de mesagerie internă, videoclipuri și imagini uneori extrem de invazive înregistrate de camerele de luat vederi ale mașinilor clienților, potrivit unor interviuri realizate de Reuters cu nouă foști angajați.

Unele dintre înregistrări au surprins clienți Tesla în situații jenante. Un fost angajat a descris o înregistrare video cu un bărbat care se apropia de un vehicul complet dezbrăcat.

De asemenea, au fost împărtășite: accidente și incidente rutiere. O înregistrare video a unui accident din 2021 arăta o Tesla care mergea cu viteză mare într-o zonă rezidențială lovind un copil care mergea pe bicicletă, potrivit unui alt fost angajat. Copilul a zburat într-o direcție, iar bicicleta în alta. Videoclipul s-a răspândit printre angajații unui birou Tesla din San Mateo, California.

„Am văzut uneori lucruri scandaloase - scene de intimitate, o mulțime de lucruri pe care nu aș vrea să le vadă nimeni despre viața mea”, a declarat un fost angajat al Tesla.

Alte imagini erau mai banale, cum ar fi capturi cu câini sau semne rutiere amuzante, pe care angajații au adăugat texte sau comentarii amuzante înainte de a le posta pe grupurile private.

În timp ce unele postări erau împărtășite doar între doi angajați, altele puteau fi văzute de zeci dintre ei, potrivit mai multor foști angajați.

Tesla afirmă în notificarea online privind confidențialitatea clienților săi că "înregistrările camerelor de luat vederi rămân anonime și nu sunt legate de dumneavoastră sau de vehiculul dumneavoastră". Însă șapte foști angajați au declarat pentru Reuters că programul informatic pe care îl foloseau la serviciu putea arăta locația înregistrărilor, ceea ce ar putea dezvălui unde locuiește fiecare client.

Tesla nu a răspuns la întrebările detaliate trimise companiei.

Pentru a relata această știre, Reuters a contactat peste 300 de foști angajați ai Tesla care au lucrat la companie în ultimii nouă ani și care au fost implicați în dezvoltarea sistemului de autoconducere al acesteia. Majoritatea au vorbit sub rezerva anonimatului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...