Angela Merkel consideră că decretul lui Trump cu privire la imigrație are un caracter anti-musulman

Angela Merkel consideră că decretul lui Trump cu privire la imigrație are un caracter anti-musulman

Cancelarul german Angela Merkel a denunțat luni restricțiile decise de noul președinte american împotriva imigrației, apreciind că ținta decretului lui Trump o reprezintă musulmanii, transmite AFP.

"Lupta necesară împotriva terorismului nu justifică în niciun fel generalizarea suspiciunilor împotriva unor persoane în funcție de credința lor, în cazul de față persoane de religie musulmană, sau în funcție de originea lor", a subliniat cancelarul german în fața presei.

Angela Merkel a adăugat că măsurile adoptate de Trump sunt contrare viziunii sale privind "bazele ajutorului internațional pentru refugiați și ale cooperării internaționale".

Șefa guvernului german, care din 2015 a deschis porțile Germaniei pentru peste un milion de solicitanți de azil, a fost de altfel una dintre țintele lui Donald Trump, care a criticat în repetate rânduri politica ei de primire a refugiaților, dând chiar de înțeles că aceasta a fost cauza atentatului comis la 19 decembrie anul trecut la Berlin de un solicitant de azil tunisian, soldat cu 12 morți.

Noul executiv american a insistat că decretul prezidențial cu privire la imigrație intrat în vigoare vineri nu creează niciun fel de discriminare religioasă, ci este vorba de decizii vizând apărarea Americii de eventuale infiltrări de "teroriști străini". Decretul interzice intrarea timp de 90 de zile în SUA a cetățenilor din șapte țări considerate cu risc de către Washington — Iran, Irak, Yemen, Libia, Siria, Sudan și Somalia .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...