Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Un lider al extremei drepte germane a calificat-o 'dictator' pe șefa executivului de la Berlin, Angela Merkel, acuzată că dorește să ''înlocuiască poporul german'' cu migranți, a relatat duminică publicația Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de AFP.

În timpul unui miting desfășurat în apropiere de Berlin, Alexander Gauland, vicepreședinte al formațiunii populiste 'Alternativa pentru Germania' (AfD), a acuzat-o pe Merkel că tinde să transforme radical aspectul țării prin promovarea unei politici de azil prea permisive.

Gauland a adăugat că marile partide germane duc o politică de ''invazie umană'', o ''tentativă de a înlocui treptat poporul german cu populații venite din cele patru colțuri ale lumii''.

Imaginile cu discursul vicepreședintelui AfD au fost postate și pe YouTube. Pe o pancartă ținută de unul dintre simpatizanții formațiunii se poate vedea mesajul ''Astăzi suntem toleranți și mâine vom fi străini în propria noastră țară'', slogan folosit de partidul neonazist NPD.

AfD, formațiune creată în urmă cu trei ani, a adoptat o poziție tot mai dură contra imigranților și musulmanilor, în contextul în care Germania a primit anul trecut 1,1 milioane de solicitanți de azil. Partidul este creditat în sondajele de opinie cu 15% din intențiile de vot ale electoratului german.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…