Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Un lider al extremei drepte germane a calificat-o 'dictator' pe șefa executivului de la Berlin, Angela Merkel, acuzată că dorește să ''înlocuiască poporul german'' cu migranți, a relatat duminică publicația Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de AFP.

În timpul unui miting desfășurat în apropiere de Berlin, Alexander Gauland, vicepreședinte al formațiunii populiste 'Alternativa pentru Germania' (AfD), a acuzat-o pe Merkel că tinde să transforme radical aspectul țării prin promovarea unei politici de azil prea permisive.

Gauland a adăugat că marile partide germane duc o politică de ''invazie umană'', o ''tentativă de a înlocui treptat poporul german cu populații venite din cele patru colțuri ale lumii''.

Imaginile cu discursul vicepreședintelui AfD au fost postate și pe YouTube. Pe o pancartă ținută de unul dintre simpatizanții formațiunii se poate vedea mesajul ''Astăzi suntem toleranți și mâine vom fi străini în propria noastră țară'', slogan folosit de partidul neonazist NPD.

AfD, formațiune creată în urmă cu trei ani, a adoptat o poziție tot mai dură contra imigranților și musulmanilor, în contextul în care Germania a primit anul trecut 1,1 milioane de solicitanți de azil. Partidul este creditat în sondajele de opinie cu 15% din intențiile de vot ale electoratului german.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro