Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Angela Merkel este un dictator, susține un vicepreședinte al 'Alternativei pentru Germania'

Un lider al extremei drepte germane a calificat-o 'dictator' pe șefa executivului de la Berlin, Angela Merkel, acuzată că dorește să ''înlocuiască poporul german'' cu migranți, a relatat duminică publicația Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de AFP.

În timpul unui miting desfășurat în apropiere de Berlin, Alexander Gauland, vicepreședinte al formațiunii populiste 'Alternativa pentru Germania' (AfD), a acuzat-o pe Merkel că tinde să transforme radical aspectul țării prin promovarea unei politici de azil prea permisive.

Gauland a adăugat că marile partide germane duc o politică de ''invazie umană'', o ''tentativă de a înlocui treptat poporul german cu populații venite din cele patru colțuri ale lumii''.

Imaginile cu discursul vicepreședintelui AfD au fost postate și pe YouTube. Pe o pancartă ținută de unul dintre simpatizanții formațiunii se poate vedea mesajul ''Astăzi suntem toleranți și mâine vom fi străini în propria noastră țară'', slogan folosit de partidul neonazist NPD.

AfD, formațiune creată în urmă cu trei ani, a adoptat o poziție tot mai dură contra imigranților și musulmanilor, în contextul în care Germania a primit anul trecut 1,1 milioane de solicitanți de azil. Partidul este creditat în sondajele de opinie cu 15% din intențiile de vot ale electoratului german.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă

5 VIDEO „Batalionul Dubai” / Milionarii ucraineni din Golful Persic