Angela Merkel: Europa nu mai poate conta pe SUA pentru a o ''proteja''

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat joi că Europa nu mai poate conta pe SUA pentru a o 'proteja' în toate circumstanţele şi, în consecinţă, trebuie 'să-şi ia destinul în mâinile proprii', relatează France Presse.

'Timpul în care se putea conta pur şi simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat', a declarat Angela Merkel în cadrul unei ceremonii în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron. 'Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, este provocarea noastră pentru viitor', a adăugat ea în cadrul unei ceremonii la Aachen (Renania de Nord-Westfalia, la graniţa cu Belgia şi Olanda), cu ocazia acordării unui premiu european preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Şefului statului francez i-a fost acordat premiul Carol cel Mare (Karlspreis) al oraşului Aachen pentru 'viziunea sa asupra unei noi Europe şi pentru relansarea proiectului european'.

După tirurile iraniene asupra părţii Platoului Golan ocupată de Israel, la care a urmat imediat o reacţie israeliană, cancelarul german a apreciat că este de acum o chestiune de 'război şi pace' în Orientul Mijlociu. 'Escaladarea din ultimele ore ne arată că, fără îndoială, este o problemă de război şi de pace' în Orientul Mijlociu, a afirmat ea.

Situaţia este 'extrem de complicată', a adăugat cancelarul german, care a chemat toate părţile la 'reţinere'.

Într-un comunicat comun, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron au lansat un apel la 'ponderare' şi 'detensionare în regiune'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

2 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

3 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Aceste roiuri imense de lăcuste se îndreaptă spre China! Tocmai au trecut de Bahrain!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima