Angela Merkel rămâne cancelarul preferat al germanilor (sondaj)

Angela Merkel rămâne cancelarul preferat al germanilor (sondaj)

Angela Merkel (63 de ani) rămâne cancelarul preferat al germanilor, potrivit unui sondaj al institutului Forsa, care arată că 48% dintre cei intervievați și-au exprimat sprijinul față de ea ca lider al celei mai mari economii a Europei, relatează miercuri agenția DPA.

Conservatorii cancelarului Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și ramura sa bavareză Uniunea Creștin-Socială (CSU) — rămân favoriți pentru alegerile din 24 septembrie, fiind creditați cu 37% din intențiile de vot, indică sondajul realizat săptămâna trecută.

Principalii lor rivali, social-democrații (SPD), ar fi votați la scrutinul ce va avea loc peste zece zile de 23% dintre cei intervievați. Doar 22% dintre cei chestionați îl preferă însă pe liderul Partidului Social-Democrat, Martin Schulz, în funcția de cancelar.

Sondajul Forsa subliniază faptul că Alternativa pentru Germania (AfD, de dreapta) devine primul mare partid xenofob de la cel de-Al Doilea Război Mondial ca intră în parlamentul federal la alegerile din această lună. El este creditat cu 9% din intențiile de vot, cu mult peste pragul de 5% necesar pentru reprezentarea în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german).

Cotat cu 10% din intențiile de vot, partidul de extrema stângă Die Linke apare drept cea de-a treia forță politică a țării. ''Verzii'' (ecologiștii) și Partidul Liber-Democrat (liberalii, pro-business) ar obține fiecare câte 8% din sufragii, conform sondajului.

Numărul votanților indeciși a scăzut cu două puncte procentuale, ajungând la 26%, un procent încă relativ mare, indică Forsa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...