Anghel Iordănescu, la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009

Anghel Iordănescu, la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal Anghel Iordănescu s-a prezentat, joi, la Parchetul General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009.

În același dosar a fost audiat ca martor și fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu .

Procurorii au cerut în această cauză date de la Autoritatea Electorală Permanentă, Curtea Constituțională și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Parchetul a anunțat, pe 24 aprilie, că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

"La Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege", se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul preciza că, în acest dosar, se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”