ANI a publicat declarațiile de avere ale membrilor Consiliului de Administrație al BNR

ANI a publicat declarațiile de avere ale membrilor Consiliului de Administrație al BNR

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, joi, că a publicat declarațiile de avere ale membrilor Consiliului de Administrație al BNR, aferente anului 2016.

"Ca urmare a deciziei Băncii Naționale a României, prin care s-a hotărât publicarea veniturilor salariale realizate de membrii Consiliului de Administrație, Agenția Națională de Integritate a publicat pe pagina de Internet declarațiile de avere aferente anului 2016, ce relevă veniturile realizate în anul fiscal anterior. Declarațiile de avere pot fi accesate pe portalul public, la adresa: http://declaratii.integritate.eu/ ", se arată într-un comunicat al ANI.

Banca Națională a României publică, începând de joi, salariile membrilor conducerii executive și indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație, în timp ce pentru directori vor fi publicate doar grilele salariale cu nivelul minim și maxim , a anunțat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, la aceste venituri se adaugă alte drepturi bănești, acordate anual, în cuantum total de maximum 2,6 salarii lunare nete, indemnizația de pensionare, diferențiată după caz, în funcție de vechimea în BNR (în cuantum de maxim 12 salarii, după minimum 6 ani de vechime), participarea la profitul realizat de BNR în funcție de rezultatele financiare anuale, după impozitare și virarea celorlalte obligații (în sumă de maxim un salariu lunar net).

Pentru membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație se publică indemnizațiile nete lunare și alte venituri, conform legii (de exemplu, în anul 2015 membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu indemnizația lunară).

Potrivit datelor publicate pe site-ul BNR, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, are un salariu net de 42.727 lei la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administrație al băncii, de 18.476 lei. Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu primește un salariu net de 40.430 lei și o indemnizație de membru al CA de 18.313 lei, iar viceguvernatorul Liviu Voinea încasează un salariu de 37.764 lei și o indemnizație de membru al CA de 17.103 lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...