ANI a publicat declarațiile de avere ale membrilor Consiliului de Administrație al BNR

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, joi, că a publicat declarațiile de avere ale membrilor Consiliului de Administrație al BNR, aferente anului 2016.

"Ca urmare a deciziei Băncii Naționale a României, prin care s-a hotărât publicarea veniturilor salariale realizate de membrii Consiliului de Administrație, Agenția Națională de Integritate a publicat pe pagina de Internet declarațiile de avere aferente anului 2016, ce relevă veniturile realizate în anul fiscal anterior. Declarațiile de avere pot fi accesate pe portalul public, la adresa: http://declaratii.integritate.eu/", se arată într-un comunicat al ANI.

Banca Națională a României publică, începând de joi, salariile membrilor conducerii executive și indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație, în timp ce pentru directori vor fi publicate doar grilele salariale cu nivelul minim și maxim, a anunțat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, la aceste venituri se adaugă alte drepturi bănești, acordate anual, în cuantum total de maximum 2,6 salarii lunare nete, indemnizația de pensionare, diferențiată după caz, în funcție de vechimea în BNR (în cuantum de maxim 12 salarii, după minimum 6 ani de vechime), participarea la profitul realizat de BNR în funcție de rezultatele financiare anuale, după impozitare și virarea celorlalte obligații (în sumă de maxim un salariu lunar net).

Pentru membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație se publică indemnizațiile nete lunare și alte venituri, conform legii (de exemplu, în anul 2015 membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu indemnizația lunară).

Potrivit datelor publicate pe site-ul BNR, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, are un salariu net de 42.727 lei la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administrație al băncii, de 18.476 lei. Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu primește un salariu net de 40.430 lei și o indemnizație de membru al CA de 18.313 lei, iar viceguvernatorul Liviu Voinea încasează un salariu de 37.764 lei și o indemnizație de membru al CA de 17.103 lei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj