ANI cere Parchetului cercetarea unui fost consilier general din partea PSD

ANI cere Parchetului cercetarea unui fost consilier general din partea PSD

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea de către Anca Daniela Raiciu, fost consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti din partea PSD, a infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit unui comunicat al ANI, Anca Daniela Raiciu s-a aflat în conflict de interese administrativ, deoarece în exercitarea mandatului de consilier general a votat şi adoptat, în perioada 2018 - 2020, mai multe hotărâri ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la aprobarea/rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Companiei Municipale Turistica Bucureşti SA, al cărei administrator a fost fiica sa.

ANI susţine că Anca Daniela Raiciu a încălcat prevederile art. 70, art. 71 din Legea nr. 161/2003, prevederile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr.393/2004, prevederile art.46 din Legea nr.215/2001 coroborat cu art.228, alin.(1), lit.a) din OUG nr.57/2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia