ANI: Directorul CAS Prahova, în incompatibilitate și conflict de interese

ANI: Directorul CAS Prahova, în incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat că Simona Mihai se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 25 februarie 2016, întrucât deține simultan funcția de președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova și pe cea de șef Serviciu Control în cadrul aceleiași instituții.

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, Simona Mihai a semnat o decizie privind numirea sa în funcția de șef Serviciu Control.

ANI mai arată că, anterior semnării acestei decizii, Simona Mihai a fost implicată în întregul proces de organizare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante din cadrul CAS Prahova, inclusiv cea de șef Serviciu Control, organizat la data de 23 februarie 2016, semnând mai multe documente ce au stat la baza organizării concursului.

Conform ANI, Simona Mihai a încălcat dispozițiile art.94, alin.(1) și alin (2), lit.a) din Legea nr.161/2003, care stipulează: "(1) Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcții publice sau calități decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. (2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: lit. a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice", precum și dispozițiile art.79, alin.(1), lit.c) din același act normativ, potrivit căruia "(1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: (...) c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?