Anomalie românească numită Ianis Hagi: scoțienii, bulversați de „nepotismul“ din fotbalul nostru

Anomalie românească numită Ianis Hagi: scoțienii, bulversați de „nepotismul“ din fotbalul nostru

Ianis Hagi a ajuns, la 25 de ani, un jucător bun pentru fotbalul românesc, însă promovarea sa agresivă până la acest punct al carierei a dat naștere la niște episoade rar întâlnite în Occident. Pentru că, până să ajungă la o formație de talia lui Rangers, mijlocașul a fost împins de la spate de tatăl său, Gheorghe Hagi. În mod repetat! Și cu niște previziuni bizare, cum că Ianis are calitatea necesară pentru a cuceri Balonul de Aur.

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, marea miză e găsirea unei echipe pentru Ianis Hagi, în condițiile în care sunt șanse minime ca internaționalul român să fie păstrat de Rangers, grupare cu care se află sub contract până în mai 2026. Rangers nu l-a vrut, de fapt, pe Ianis de anul trecut, dovadă că l-a împrumutat la Alaves. De unde jucătorul s-a întors acum, însă nu pentru mult timp, în condițiile în care agenții Victor și Ioan Becali îi caută echipă.

Tocmai de aceea, recent, Ioan Becali a spus că e dispus să dea bani din buzunarul lui, doar ca să-i găsească o echipă pentru Ianis Hagi!

Da, mă duc la nunta lui Ianis cu soția mea. Aș fi mai mult decât bucuros să-i găsesc o echipă. Aș da bani de la mine, ca să-i găsesc ceva. Mai ales că e băiatul lui Gică (n.r. – Gheorghe Hagi) care a fost un om important pentru mine. Deocamdată, Ianis e sub contract cu Rangers și va începe pregătirea alături de ei. Sper ca antrenorul să-l ia în considerare pentru prima echipă“, a spus Ioan Becali.

Această declarație a celui poreclit Giovanni a ajuns și în presa din Scoția. Și i-a șocat pe cei de la Ibroxnoise, site care relatează știri despre Glasgow Rangers. Într-un text publicat aici, autorul s-a arătat surprins de faptul că, în România, avem un jucător pentru care un impresar e dispus să plătească, în încercarea de a-l duce la o echipă!

Înțelegem, România e o țară cu o cultură un pic diferită de a noastră. Și, dincolo de unele excentricități, e posibil ca ceva să se fi pierdut în traducerea declarației date de Ioan Becali. Dar, chiar și așa, agentul lui Hagi pare a fi la fel de <<nebun>> că ceilalți. În orice caz, sunt șanse foarte mici ca Ianis să fie rechemat la Rangers. Se va alături echipei în cantonamentul de vară, când va fi gata, dar se întâmplă mișcări importante, astfel încât să i se găsească o echipă pentru noul sezon. Și, din câte se pare, Becali va plăti din buzunarul său, pentru a finanța acest transfer. Ciudat!“, a notat Ibroxnoise.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți cu ce îi așteaptă Rusia pe piloții ucraineni de pe F-16...

2 Primul candidat serios la „prostul anului”? Un român din Germania care a pipăit o polițistă sub acoperire...

3 Un fost procuror, prins beat mort la volan, lăudat în instanță de judecători de parcă urma să-l decoreze, nu să-l condamne

4 VIDEO Încep să se vadă efectele „vizitei de pace” a lui V.Orban la Moscova... Atacuri demente ale Rusiei în Ucraina, inclusiv un spital de copii. Cel …

5 Florin Niță, monument de modestie. Unde își petrece vacanța cel mai bun om al României la Euro 2024