ANP: 27 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova - confirmaţi pozitiv cu COVID-19

ANP: 27 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova - confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Un număr de 27 de deţinuţi custodiaţi de Penitenciarul Craiova au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, informează marţi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Având în vedere confirmarea pozitivă cu SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne", precizează ANP.

Conform sursei citate, pentru limitarea potenţialului risc, se continuă testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a cadrelor unităţii.

"Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi).
Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi. Până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă", menţionează ANP.

Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele funcţionale şi resursele materiale disponibile fiind valorificate în interesul superior al acestora. De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic naţional, reintroducerea unor măsuri de prevenţie, destinate limitării situaţiilor de risc, mai arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...