ANP: Două persoane în arest preventiv confirmate cu COVID-19, transferate la Penitenciarul Jilava

ANP: Două persoane în arest preventiv confirmate cu COVID-19, transferate la Penitenciarul Jilava

Două persoane în arest preventiv confirmate cu COVID-19 de reţeaua sanitară publică au fost transferate temporar, joi seara, dintr-un centru de reţinere şi arestare preventivă la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea internării, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, AGERPRES.

"În seara zilei de joi (...) la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava au fost transferate temporar, dintr-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, în vederea internării, două persoane aflate în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmate COVID-19 de reţeaua sanitară publică. Având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, aceste cazuri vor fi gestionate de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava", a precizat sursa citată.

Unitatea penitenciar-spital are o secţie de boli infecţioase, prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidenţa actualului context epidemiologic. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu SARS-CoV-2, a explicat ANP.

"Acelaşi Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă a transferat, în intervalul 08 - 09 iunie, în baza unor mandate de arestare preventivă, trei persoane către unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (două persoane la Centrul de Detenţie Craiova şi o persoană la Penitenciarul de Femei Ploieşti-Târgşorul Nou)", a informat ANP.

Conform sursei citate, acestea au fost izolate încă de la depunere, iar procedurile şi activităţile specifice se realizează cu respectarea normelor de distanţare socială şi de port al echipamentului de protecţie.

Pentru prevenirea oricărui risc, administraţiile celor două locuri de deţinere au la informat Direcţiile de sănătate publică competente, cele trei persoane urmând a fi testate pentru SARS-CoV-2, în cursul zilei de vineri.

Conduita terapeutică în toate cazurile care intră sub incidenţa prezentei situaţii epidemiologice se asigură în colaborare cu reţeaua sanitară publică, a adăugat ANP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!