ANP: Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, confirmaţi pozitiv la o primă testare COVID-19

ANP: Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, confirmaţi pozitiv la o primă testare COVID-19

Nouă persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Timişoara au fost confirmate pozitiv la o primă testare efectuată pentru SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri seara, AGERPRES.

"Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi cameră de deţinere şi nu au desfăşurat activităţi în comun cu efectivele altor camere. Conform metodologiei interne, aceştia au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime", a precizat ANP.

Conform sursei citate, niciun alt deţinut din Penitenciarul Timişoara nu manifestă simptomatologie specifică COVID-19, întregul efectiv fiind supus trierii epidemiologice şi, în continuare, monitorizării medicale. "De asemenea, starea de spirit la nivelul populaţiei carcerale este una optimă", a menţionat ANP.

Administraţia locului de deţinere a informat Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Sursa de infectare, necunoscută la acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare, a adăugat ANP. AGERPRES/ (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani