ANP: Slujba de Înviere fie va fi transmisă în direct, fie ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis

ANP: Slujba de Înviere fie va fi transmisă în direct, fie ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, joi, pentru AGERPRES, că slujba de Înviere oficiată de preoţii capelani ai unităţilor de detenţie fie va fi transmisă direct, fie ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis şi că, la solicitare, Sfintele Paşti vor fi distribuite, duminică dimineaţă, la camerele de deţinere.

"Persoanele private de libertate nu vor participa direct la slujbele din Săptămâna Mare şi din zilele de Paşte, administraţiile locurilor de deţinere implementând demersurile necesare în vederea difuzării serviciilor religioase prin intermediul studiourilor TV cu circuit închis. În ceea ce priveşte Slujba de Înviere, vă comunicăm faptul că aceasta fie se va oficia (de către preotul capelan al unităţii) şi transmite în direct, fie se va înregistra şi transmite, ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit
închis/staţiei de radio-amplificare", a menţionat ANP.

Totodată, persoanele private de libertate au posibilitatea de a urmări slujbele religioase transmise prin grila programelor de televiziune recepţionate la nivelul unităţilor, fiind dispuse măsuri în vederea prelungirii semnalului TV.

ANP informează că meniurile avute în vedere spre distribuire către persoanele private de libertate cuprind în prima zi de Paşte la micul dejun: ceai, pâine, brânză, mezeluri (în funcţie de regim/religie); la prânz: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob; ciorbă de miel/porc/vită/pui (în funcţie de regim, religie); piure de cartofi cu friptură de porc/vită/miel/pui cu sos; 200 g cozonac, 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr; la cină: pilaf de orez cu carne de porc/vită/pui (în funcţie de regim, religie).

A doua zi de Paşte, la micul dejun deţinuţii vor avea ceai, pâine, marmeladă, mezeluri (în funcţie de regim/religie); la prânz: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob; ciorbă ţărănească cu carne de porc/vită/pui (în funcţie de regim/religie); iahnie de fasole cu cârnaţi; 200 g cozonac, 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr; la cină - paste cu brânză.

ANP precizează că meniurile includ suplimentul pentru zile festive (norma 12C1), a cărui valoare financiară a fost majorată prin OMJ nr. 1485/C/2020 din 8 aprilie.

ANP subliniază că, anual, cu ocazia zilelor considerate festive, meniul alocat deţinuţilor cuprinde preparate cu specific tradiţional.

"În considerarea actualului context epidemiologic şi a măsurilor de suspendare a exercitării de către persoanele private de libertate a unor drepturi pe durata stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ţinând cont de proximitatea Sărbătorilor Pascale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a promovat o serie de măsuri alternative, în vederea asigurării unui climat custodial optim, orientat spre ocrotirea demnităţii inerente persoanei umane şi spre susţinerea unei conduite pozitive într-un context general dificil", a adăugat ANP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!