Antony Blinken va participa săptămâna viitoare la reuniunea ministerială a NATO, la Bruxelles

Antony Blinken va participa săptămâna viitoare la reuniunea ministerială a NATO, la Bruxelles

Secretarul de stat american, Antony Blinken, se va deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO şi pentru discuţii cu oficialităţi ale Uniunii Europene, a anunţat vineri Departamentul de Stat, transmite Reuters.

La reuniunea ministerială a Alianţei Nord-Atlantice, ce va avea loc în 23 şi 24 martie, miniştrii de externe vor discuta despre schimbările propuse pentru organizaţia transatlantică, despre temerile referitoare la Rusia şi China, despre securitatea cibernetică şi schimbările climatice, dar şi despre alte subiecte.

De asemenea, Blinken se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

''Întâlnirile de la Bruxelles reafirmă angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii şi partenerii noştri europeni cu privire la agenda noastră comună'', a menţionat Departamentul de Stat într-o declaraţie.

Vizita lui Antony Blinken la Bruxelles are loc la câteva săptămâni după preluarea mandatului de preşedintele democrat Joe Biden şi intervine după patru ani de retorică dură a fostului preşedinte republican Donald Trump faţă de Alianţă.

Trump a acuzat în mod constant statele membre europene ale NATO că nu alocă suficiente fonduri pentru propria apărare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”