Anunț privind noi teste nucleare: Coreea de Nord se expune "autodistrugerii" (Seulul)

Anunț privind noi teste nucleare: Coreea de Nord se expune "autodistrugerii" (Seulul)

Președinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat marți Coreea de Nord că se expune 'autodistrugerii' dacă nu își va limita ambițiile nucleare, relatează France Presse. 'Coreea de Nord va merge pe cale autodistrugerii dacă nu se va schimba', a declarat ea într-o reuniune a guvernului său.

Park Geun-Hye s-a exprimat după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat un test cu focos nuclear, precum și mai multe lansări de rachete balistice, un anunț ce a făcut să crească îngrijorarea comunității internaționale în legătură cu ambițiile nucleare ale Phenianului.

Escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea a început la 6 ianuarie după cel de-al patrulea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian și lansarea la 7 ianuarie a unei rachete cu un presupus satelit. Despre aceasta din urmă există suspiciuni că ar fi o rachetă cu rază lungă de acțiune de până la 12.000 de km și care ar putea fi utilizată pentru un atac nuclear, potrivit experților.

Ca urmare a recentelor teste, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit sancțiunile față de Coreea de Nord, prin restrângerea relațiilor ei economice pe plan extern.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro