Anunțurile pentru proiectarea și execuția celor 4 tronsoane ale DE Craiova-Pitești, trimise la SEAP; valoarea totală - 820 de milioane de euro

Anunțurile pentru proiectarea și execuția celor 4 tronsoane ale DE Craiova-Pitești, trimise la SEAP; valoarea totală - 820 de milioane de euro

Compania Națională de Administrare a infrastructurii rutiere a trimis la SEAP anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor patru tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitești, valoarea întregului proiect, cu o lungime de 121,115 km, fiind de aproximativ 820 de milioane de euro, informează compania printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Proiectarea celor patru tronsoane urmează să dureze 12 luni, iar execuția 24 luni. Termenul limită de depunere a ofertelor va fi de circa trei luni.

Primul tronson al drumului expres Craiova — Pitești va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robânești.

Cel de al doilea tronson, format din două Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș și va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul trei, cu o lungime de 31,75 km, va fi construit între km 57+550 și km 89+300, va fi cuprins între intersecția cu DN 65, în apropierea municipiului Slatina și limita dintre județele Olt și Argeș, și va tranzita teritoriile localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optați, Tatulești, Colonești, în timp ce ultimul tronson are o lungime de 31,81, va fi construit între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersecția cu autostrada 1 București — Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni și Oarja.

Pe cei 121,115 km ai drumului expres Craiova — Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră. Acest drum va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi.

Principalul element care va face diferența între drumul expres Craiova-Pitești și o autostradă este bandă de urgență de 1,5 metri.

Obiectivul a putut fi atins prin decizia de a promova proiectul în baza documentației tehnice existente, care a îndeplinit exigențele necesare demarării procedurii de licitație. Ca atare, proiectul va putea beneficia de finanțare nerambursabilă în acest exercițiu financiar (POIM 2014-2020). Soluția actuală va scurta perioada de realizare a investiției cu circa 3-4 ani.

Acest drum expres va contribui la dezvoltarea economică a zonei de Sud-Vest a României și va asigura corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene, aflate în diferite stadii de implementare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina