Apeluri la evacuări în teritoriile ocupate de ruşi în sudul Ucrainei în vederea lansării contraofensivei

Apeluri la evacuări în teritoriile ocupate de ruşi în sudul Ucrainei în vederea lansării contraofensivei

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk le-a transmis locuitorilor din teritoriile ocupate de ruşi în regiunile Herson şi Zaporojie „să se evacueze cât mai curând posibil cu orice mijloace disponibile”.

Regiunile Herson şi Zaporojie, învecinate cu Peninsula Crimeea, au fost ocupate parţial de ruşi în primele zile ale invaziei din Ucraina. Unele localităţi din aceste regiuni sunt conduse deja de administraţii numite de Moscova.

„Nu ştiu în ce interval de timp va fi (contraofensiva, n. red.). Dar ştiu sigur că nu ar trebui să existe femei şi copii acolo. Este necesar ca oamenii să fie evacuaţi pentru ca forţele armate să nu pună în pericol populaţia civilă în timpul operaţiunilor. Lansăm un apel către cetăţeni să plece în orice direcţie, inclusiv prin Crimeea ocupată”, a declarat Vereşciuk.

Consiliul regional din Herson a făcut apel, de asemenea, la părăsirea teritoriului capturat de ruşi. Cei care nu pot să părăseasc regiunea sunt sfătuiţi să se ascundă în adăposturi şi să-şi facă stocuri de apă şi hrană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”