Apple va lansa marți un iPhone de lux, la zece ani de la lansarea pe piață a primului smartphone

Apple va lansa marți un iPhone de lux, la zece ani de la lansarea pe piață a primului smartphone

Grupul informatic american Apple ar urma să dezvăluie marți un nou iPhone din segmentul premium, la zece ani de la lansarea pe piață a primului smartphone, informează AFP.

Ca de obicei, Apple nu a precizat în ce anume constă shoow-ul care va începe la ora 17.00 GMT. Însă în mod normal în această perioadă a anului compania lansează un nou smartphone.

Potrivit analiștilor, Apple ar urma să dezvăluie un dispozitiv premium botezat ''iPhone X'', după numărul roman 10, în onoarea celor zece ani care au trecut de la lansarea primului smartphone care a revoluționat sectorul telefoniei mobile și s-a vândut în peste 1,2 miliarde de exemplare.

"Prezentarea iPhone-ului din acest an este de departe cel mai așteptat eveniment, ținând cont de faptul că ne așteptăm la cea mai importantă modificare de design de după 'iPhone 6' (în 2014 n.r.)", a declarat Amit Daryanani, analist la RBC Capital Markets.

''iPhone X'' ar putea fi echipat un un ecran de ultimă generație OLED, care oferă o imagine de calitate superioară, și care ar urma să acopere întreaga suprafață a telefonului, ceea ce va implica eliminarea butonului ''Home'', care până acum era amplasat în partea de jos a ecranului. În aceste condiții, deblocarea dispozitivului se va face prin recunoaștere facială în 3D grație unei a doua camere foto. De asemenea, partea verso a dispozitivului ar urma să fie din sticlă, iar încărcarea se va face în sistem wireless, o funcție așteptată de mult de fanii iPhone.

Însă toate aceste noutăți vor veni cu un preț de cost majorat, noul iPhone X urmând să aibă un preț de pornire de 1.000 de dolari, dar care potrivit zvonurilor ar putea ajunge la 1.200 și chiar la 1.400 de dolari. La prețul acestea "va trebui să fie magic", susține analistul Rob Enderle.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, urmează să lanseze și el un smartphone premium în format mare, Note 8, care va fi disponibil începând de vineri la un preț apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

Pe lângă noul iPhone X, Apple ar urma să dezvăluie marți și versiuni îmbunătățite ale actualelor modelelor de iPhone, respectiv iPhone 8 și iPhone 8 Plus, care vor avea o durată mai mare de funcționare a bateriei și capacități mai mari de stocare.

Grupul american ar putea prezenta de asemenea un nou model de televizor AppleTV, capabil să difuzeze programe în sistem 4K, sau o nouă versiune a ceasului inteligent Apple Watch, care va fi capabil să se conecteze direct la rețelele de telefonie mobilă fără a avea nevoie de un iPhone.

O altă noutate este că prezentarea de marți va fi prima organizată la noul sediu al grupului de la Cupertino, o vastă clădire rotundă de forma unei farfurii zburătoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...